Sdu - Lefebvre Sarrut organiseert een Europese hackathon gericht op generatieve AI

Hackathon AI Sdu Lefebvre Sarrut
5 oktober 2023

*persbericht*

Lefevbre Sarrut, de Europese marktleider in juridische en fiscale kennis, organiseert de LightSpeed Hackathon, de eerste Europese hackathon gericht op generatieve AI in de juridische publicatiesector. Op 18-20 oktober 2023 zullen teams van studenten, juridische professionals en Lefebvre Sarrut medewerkers zich storten op drie uitdagingen met behulp van de technologische kracht van generatieve kunstmatige intelligentie gecombineerd met de inhoud van Lefebvre Sarrut.

De merken van Lefebvre Sarrut, Lefebvre Dalloz (Frankrijk), Sdu (Nederland), Lefebvre (Spanje), Larcier Intersentia (België, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk), Giuffrè Francis Lefebvre (Italië) en Stollfuss (Duitsland), zullen deelnemers toegang geven tot een breed scala aan gespecialiseerde inhoud. Ze zullen ook de mogelijkheid hebben om oplossingen te bouwen met generatieve AI, waarbij ze profiteren van de meest geavanceerde AI-functies om hun creativiteit te ontketenen en hun ontwikkelingen te verbeteren. Ze worden ook ondersteund door de Legal Hackers, een internationale gemeenschap van juridische professionals die innovatie bevorderen via de juridische design aanpak. Meer dan 200 mensen hebben zich al aangemeld voor dit initiatief, dat gelijktijdig zal plaatsvinden in Parijs, Madrid, Milaan, Den Haag, Leuven en Bonn.

Streven naar nieuwe manieren 

Met de LightSpeed Hackathon streeft Lefebvre Sarrut ernaar nieuwe manieren te vinden om juridische kennis toegankelijker te maken voor iedereen. Deelnemers zullen werken aan drie uitdagingen:

  • Het mogelijk maken van kennis voor organisaties en hun adviseurs
  • Het revolutioneren van juridisch schrijven
  • Het verbeteren van de toegang tot het recht

 

Innovatie is een belangrijke drijfveer

Maria de la O Martinez, Innovatiedirecteur van Lefebvre Sarrut: "Innovatie is een belangrijke drijfveer voor de groei van ons bedrijf. We zijn toegewijd om onze klanten een stap voor te blijven op hun markten, en daarom ontwikkelen we initiatieven zoals de Lightspeed Hackathon, die de Europese juridische publicatiesector vooruit zal helpen via samenwerking. Deze activiteiten geven ons de mogelijkheid om de ontwikkeling en implementatie van generatieve kunstmatige intelligentie voor onze klanten te leiden."

Alle Europese teams zullen op gelijke wijze concurreren op het gebied van tijd en middelen om hun voorstellen te presenteren. In elk land zal een jury bestaande uit leidinggevenden van Lefebvre Sarrut, een juridische professional en een lid van een lokaal Legal Hackers-hoofdstuk het winnende team en project aanwijzen op de avond van 20 oktober. Vervolgens worden op 6 november de zes winnende projecten aan een Europese jury gepresenteerd, die zal beslissen over de algehele winnaar van de eerste LightSpeed Hackathon. Deze winnaar ontvangt een extra prijs van €5.000 bovenop de €2.500 die elk winnend team ontvangt in de zes landen.

 

LightSpeed Hackathon – LightSpeed (lefebvre-sarrut.eu)

 

Over Lefebvre Sarrut

Lefebvre Sarrut is de Europese leider op het gebied van juridische, fiscale en regelgevende kennis. De missie van de groep is om via kennis een eerlijkere, efficiëntere en duurzamere samenleving mogelijk te maken. Met kantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk biedt de groep een wereldwijd antwoord aan bedrijven (op het gebied van human resources, financiële, juridische en compliance-kwesties), gereglementeerde beroepen (notarissen, registeraccountants, advocaten, enz.) en de publieke sector op het gebied van uitgeven, training en software. Lefebvre Sarrut realiseerde in 2022 een omzet van 542 miljoen euro en heeft 2.400 mensen in dienst.

www.lefebvre-sarrut.eu

 

Over Sdu

Als toonaangevende dienstverlener zet Sdu zich in voor bedrijven en professionals in de juridische, fiscale, en publieke sector en bedrijfsleven. Met ruim 200 jaar ervaring ontwikkelt Sdu opleidingen, producten en diensten in co-creatie met haar klanten, waardoor zij kunnen innoveren en succesvol kunnen zijn. Sdu is onderdeel van het internationaal gerenommeerde familiebedrijf Lefebvre Sarrut, dat in Europa een leidende rol speelt op het gebied van juridische en fiscale dienstverlening.

www.sdu.nl

 

Meer lezen over AI?

Bekijk hier meer blogs over AI